Депутати Рівненської міської ради рекомендували заборонити рекламу свята Хеловін

25.10.2019, 10:51
48786

24 жовтня, на сесії  Рівненської міськради депутати рекомендували заборонити розміщення реклами Хеловіна, оскільки в ній часто є сцени насильства.Це питання порушилось після розміщення плаката до свята в одному з торгових центрів Рівного, на якому була зображена дівчина з порізаними венами. Повідомляє UA: Рівне

Читайте також: “Неонацисти”: МЗС Росії обурило святкування Дня захисника України

Після його розгляду питання депутати порекомендували суб’єктам господарювання не рекламувати Хеловін.

Спочатку депутати пропонували заборонити рекламу свята.  А також хотіли накласти заборону на святкування Хеловіна у закладах освіти і культури комунальної власності.

Зрештою, мер запропонував створити редакційну комісію, аби узгодити текст звернення. У підсумку це питання розглянули передостаннім на засіданні та прийняли це рішення, де до слова “заборонити” додали “рекомендувати” , оскільки прямої заборони вжити не можуть. “За” проголосувало 26, не голосувало двоє обранців. Це рішення найближчим часом мають направити суб’єктам господарювання, до яких є претензії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (1)

  • Скидається на те, що корінь усіх цих протестів проти Геловіну лежить у банальному етнофілетизмі. Несприйняття Геловіну найбільш поширене у тих колах, які пропагують захист національної культури від засилля західної культури, які вважають, що на Заході все погане і повний занепад і звідтіля ми нічого хорошого перейняти не можемо.
    А як по-іншому зрозуміти те, що ті, хто прикриваючись християнською ідеологією виступає проти святкування Геловіну, зовсім не проти, ба навіть поблажливо ставляться до національної демонології: ті самі люди не забороняють святкувати поганські свята, наприклад, Івана Купала, Коляду, позитивно ставляться до всіляких там Чугайстрів, мавок, водяників, критикуючи західні мультфільми, з ностальгією згадують радянські мультфільми зокрема, про домовичка Кузю, бабу Ягу, Чахлика Невмирущого тощо?
    Зараз у шкільній програмі школярі вивчають як свою національну культуру поганських ідолів дохристиянської Русі, слов’янську демонологію – але ніхто з тих протестувальників проти Геловіну ані словом не обмовиться проти цього!
    Питання насправді стоїть глибше: чи дозволено християнам розважатися взагалі, чи не будь-яка розвага і задоволення цього світу є гріхом? Адже ми маємо зректися себе і світу і не любити нічого, що в світі за заповіддю Христа. Однак, якщо ми не досягли такого ступеню самозречення і зречення світу і можемо дозволяти собі розваги, якщо ми святкуємо день Сміху – Гуморину, то чому не святкувати аналогічно День Страху? Геловін у цьому сенсі виглядає безневинно на тлі наприклад національного свята Івана Купала, бо на відміну від останнього, зовсім не передбачає поклоніння ідолам чи служіння демонам – це просто день Страху, і в ньому фігурує все те, що нас лякає: різноманітні потвори, в тому числі і демони звичайно. Але якщо у людини я природний потяг до гострих відчуттів, переживання емоцій страху – то напевне це може мати і позитивне значення у контексті виховання сміливості і невразливості до страху: адже часто зустрічаючись зі своїми жахами гострота страху втрачається – кількісні зміни переходять у якісні.
    Підсумовуючи викладене, я зробив би висновок, що якщо ми не відмовилися від будь-яких розваг інших посилаючись на християнські заповіді – то і відмова від Геловіну під прикриттям нібито християнської ідеології позбавлена будь-якого сенсу. Якщо ми зможемо відмовитися від усіх інших наших свят і розваг і насолод цього світу – тоді і від Геловіну є сенс позбавлятися.

  • Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com