Держсекретар США заявив, що після України Росія “перейде” на країни Європи

13.02.2019, 23:12
11856

Держсекретар США заявив, що Росія має великі задуми щодо домінування у Європі та прагне розколоти НАТО, послабити Сполучені Штати та підірвати західні демократії. А Україна – це перша ланка загарбницького плану Путіна.

Читайте також: США збільшить кількість військ у Польщі

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявляє, що США серйозно ставлять до побоювань, що Росія після України може вдатися до воєнних дій проти інших країн Європи. Як йдеться у повідомленні на сайті Держдепартаменту США, про це Помпео заявив на полігоні в Бемово Піске у Польщі. “Коли ми вступаємо у п’ятий рік війни Володимира Путіна проти України, війни, яку він розв’язав на європейській землі, ми серйозно ставимося до тих побоювань, що Росія одного дня може спробувати відкрити лінію фронту прямо тут. На тлі цієї загрози альянс НАТО залишається незамінним для захисту вільних народів Європи”, – наголосив Помпео.

“Відповідальність кожного союзника полягає у тому, аби зберегти Європу вільною. Росія має великі задуми щодо домінування у Європі та відновлення впливу на світовій арені. Володимир Путін прагне розколоти НАТО, послабити Сполучені Штати та підірвати західні демократії”, – підкреслив держсекретар США. “Вторгнення Росії в Грузію і Україну, її неспровокована атака на українські військові судна у Чорному морі минулого листопада, її поточні гібридні воєнні дії проти нас і наших союзників є безпосередніми викликами нашій безпеці та нашому способу життя”, – заявив він.

Держсекретар США Майк Помпео в ході поїздки в Словаччину та Угорщину попередив, що Росія намагається заповнити політичний вакуум в Центральній Європі, викликаний, за його словами, відсутністю США в регіоні в останні роки, повідомляє “Уніан“.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com