Деталі затримання Гримчака: СБУ місяць стежила за корупціонером

15.08.2019, 09:53
37432

Заступник міністра з питань окупованих територій Юрій Гримчак затриманий при отриманні хабара в 480 тисяч доларів. При цьому це був перший внесок, усього Гримчак вимагав за свої послуги від одного із забудовників 1,1 мільйона доларів.

Читайте також: У Кабміні вирішили ліквідувати Держекоінспекцію

Про це головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов пише на своїй сторінці в Facebook. “Один із найбільш вражаючих моментів – генеральний прокурор Юрій Луценко, у якого Гримчак працював помічником свого часу, виявляється, санкціонував арешт. І сам одразу після затримання заявив у фейсбуці, що підстави для затримання і пред’явлення підозри є! Блискавична швидкість – яка говорить про якусь переконливу доказову базу. Генеральна прокуратура, яка взяла участь у затриманні, інформацію не “злила”, – пише журналіст.

Стало відомо, що управління по боротьбі із корупцією СБУ більше ніж місяць стежили за тим, як заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій України Юрій Гримчак та пов’язаний з ним “помічник” Ігор Овдієнко отримували першу частину хабаря.

Як розповіли у СБУ, першу частину хабаря Гримчаку та Овдієнку передали раніше у розмірі понад 600 тисяч доларів США. Ці гроші вони конвертували у “своїх” валютних обмінниках, повідомляє “24 канал“.

СБУ відстежувала ці операції одразу ж вилучаючи гроші з обмінників, щоб не втратити їх, оскільки вони були прямим речовим доказом. Вся операція трималася у суворій таємниці, і керівництву обмінників “зашивали роти”.

Так тривало понад місяць. Коли ж Гримчак домовився про час та місце передачі останнього траншу хабаря у розмірі 480 тисяч доларів і на зустріч поїхав його “помічник” Овдієнко – Головний Відділ по Боротьбі з Корупцією та Організованою Злочинністю Головного управління СБУ в Києві та Київській області спільно із детективами Національного антикорупційного бюро України провели його затримання на місці передачі грошей.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com