У Кабміні вирішили ліквідувати Держекоінспекцію

14.08.2019, 20:52
37393

Кабінет міністрів ліквідує Державну екологічну інспекцію. Замість неї створять Державну природоохоронну службу. Про це повідомляється на сайті Мінекології в середу, 14 серпня.

Читайте також: У Кабміні ліквідували офіс з євроінтеграції

Рішення прийняли на засіданні уряду 14 серпня з метою поліпшення системи нагляду за екологічними правопорушеннями.

″Точкові реагування на екологічні інциденти – точно не ті методи, які дозволяють системно боротися з браконьєрами і недобросовісними екоінспекторами. Реформа цієї структури назріла давно, але вона не є такою простою, як здається на перший погляд″, – зазначив міністр екології Остап Семерак.

За його словами, важливо змінити не тільки назву, в першу чергу потрібно залучити до роботи людей, які дійсно вболівають за навколишнє середовище і надати їм необхідне матеріально-технічне оснащення.

Ліквідація Державної екоінспекції відбувається відповідно до затвердженої стратегії. В її рамках уряд розробив законопроект про Державну природоохоронну службу, однак парламент не встиг його розглянути.

Структурою нової Державної природоохоронної служби передбачено створення 10 міжрегіональних територіальних органів (Карпатського, Поліського, Придніпровського, Північно-Західного, Столичного, Причорноморського, Подільського, Центрального і Південно-Східного) і повна ліквідація 23 територіальних підрозділів Держекоінспекції.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com