Дієтолог дала поради, чим замінити шоколад

27.04.2021, 16:05
96513

Якщо ви не готові відмовитися від шоколаду, але з певних причин не можете його більше вживати, є прекрасна, абсолютно нешкідлива альтернатива – кероб – подрібнений порошок одержуваний з попередньо висушених плодів ріжкового дерева.

Читайте також: Вчені відкрили нову хворобу

Дієтологиня Світлана Фус на своїй сторінці в Instagram розповіла в яких кількостях і, як кероб вживати.

Важливо, що плоди багаті клітковиною, антиоксидантами, а також надають антисептичну дію. Особливо їх добре використовувати при розладах шлунково-кишкового тракту.

Але дієтологиня дітям до 3-х років не рекомендує давати продукти, які містять кероб, так як він може завдати шкоди організму.

Дорослим також потрібно пам’ятати, що цей продукт для вашого організму може бути алергеном, тому потрібно вводити його в свій раціон поступово і, в невеликій кількості.

Фус зазначила, що порошок керобу найчастіше застосовується в випічці. Але також він може бути повноцінною заміною какао і кофеїну для людей, які не можуть або не бажають вживати.

Його можна додати до сухофруктів, фініків, горіхів і вийдуть відмінні корисні цукерки.

Варто відзначити, що вміст жирів в керобі в 10 – 11 разів нижче, ніж в какао-порошку, а кальцію в ньому в 3 рази більше. При цьому продукт має навіть власну солодкість.

“В порошку присутні вітаміни: холін, групи В, вітамін РР, С, Е. Мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, селен, мідь, марганець, залізо, фосфор і натрій. А також харчові волокна, вода, зола і в невеликій кількості насичені жирні кислоти “, – заявила дієтологиня.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com