Для подолання енергокризи необхідно терміново призначити Міністра енергетики та керівників державних енергокомпаній – Кучеренко

12.04.2020, 21:17
69383

Для подолання кризи в енергетиці необхідно негайно призначити міністра енергетики та захисту довкілля, а також керівників державних енергокомпаній.

Читайте також: Порошенко звинуватив ДБР у брехні про події на Майдані 18 лютого 2014 року

Про це заявив народний депутат України, перший заступник комітету з питань енергетики і ЖКГ Олексій Кучеренко в ефірі телеканалу “Україна”, повідомляє Оbozrevatel.

“Ми сьогодні маємо ситуацію повної колективної безвідповідальності. Міністра немає, навіть тимчасово виконуючого немає, бо перший заступник, а він на Кабмін посилає заступника свого Рябчина.

“Енергоатом” – т.в.о. “Укренерго” – т.в.о. декілька ще енергетичних компаній – т.в.о. Немає до кого звертатися”, – сказав Кучеренко.

Нагадаємо, раніше лідерка фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила, що енергетична галузь перебуває на межі виживання і відсутність профільного міністра в такій ситуації є неприпустимою.

Зі свого боку народний депутат України, голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець вважає, що криза в енергетиці спровокована діями глави енергетичного комітету ВР Андрія Геруса. За словами депутата, Герус за пів року знищив енергобезпеку країни, а пролобійований ним імпорт російського вугілля і електроенергії остаточно зруйнували вітчизняний енергетичний комплекс.

10 квітня керівник “Житомиробленерго” Олексій Шекета повідомив, що через зниження рівня платежів за спожиту електроенергію підприємство може вдатися до вимушених “віялових” відключень енергопостачання для підприємств та побутових споживачів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com