Порошенко звинуватив ДБР у брехні про події на Майдані 18 лютого 2014 року

12.04.2020, 20:47
69381

Кримінальна справа проти депутата Верховної Ради VIII скликання Тетяни Чорновол – це спроба знівелювати цінності, на яких тримається незалежність України, та влаштувати російське судилище над учасниками Майдану.

Читайте також: Падіння ВВП та девальвація гривні: Кабмін склав прогноз на 2020 рік

Як інформує Прямий, про це у Telegram заявив п’ятий президент України, лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко.

“ДБР бреше. Революція гідності почалася з розвороту нашої країни з дороги в Євросоюз до Росії і звірячого побиття студентів-євромайданівців 30 листопада 2013. Далі був ще жорстокіший розгін активістів і журналістів 1 грудня. Перед новим роком 2014-го мало не до смерті побили Тетяну Чорновол, а вже в січні убили Сергія Нігояна, Михайла Жизневського та Юрія Вербицького”, – нагадав Порошенко.

“18 лютого 2014 справжнє побоїще у Маріїнському парку почалося не по обіді, а вранці. Я теж там був. Допомагав пораненим, яких били тітушки та розстрілювали беркутівці”, – додав він.

Порошенко підкреслив, що чинна українська влада свідомо віддала ДБР на відкуп адвокату Віктора Януковича. “Фактичним керівником Державного бюро репресій, як називають його в народі, є Бабіков, який отримував гроші від свого “ростовського” клієнта”, написав Порошенко.

Саме тому підозра Чорновол є спробою переписати історію України під диктовку Кремля, наголосив він.
“Але вона не вдасться. Бо є ми. Ми – носії пам’яті. Ми були там і ми пам’ятаємо все. І нас багато. Значно більше ніж куплених Януковичем бабікових”, – запевнив п’ятий президент.

Порошенко також оприлюднив відео, відзняте о 09:30 ранку 18 лютого 2014 року, коли він керував евакуацією пораненого з Маріїнського парку:

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com