Дмитро Кулеба обговорив з Ентоні Блінкеном загострення ситуації на Донбасі

1.04.2021, 08:21
96067

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у середу, 31 березня, ініціював телефонну розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

“Міністр поінформував співрозмовника про системне загострення Росією безпекової ситуації на лінії розмежування із тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей та в Криму на тлі небажання Російської Федерації підтвердити свою відданість режиму припинення вогню”, – повідомила пресслужба МЗС України і додала, що сторони обговорили конкретні напрями посилення взаємодії у політичній та безпековій сферах, – пише Марія Думанська (Deutsche Welle).

Читайте також: Дмитро Кулеба і Ентоні Блінкен спілкувалися по телефону

Зокрема, Дмитро Кулеба приділив окрему увагу подіям на лінії зіткнення 26 березня, коли проросійські бойовики вбили чотирьох українських військових.

У свою чергу, Блінкен висловив занепокоєння через ситуацію на Сході України та співчуття з приводу недавньої загибелі чотирьох українських солдатів, поінформувала пресслужба Держдепартаменту США.

Держсекретар США підтвердив непохитну підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України в умовах тривалої агресії Росії на Донбасі та в Криму.

Крім того, Блінкен підкреслив важливість просування верховенства права та економічних реформ для зміцнення демократичних інституцій України та подальшої її євроатлантичної інтеграції.

Також політики обговорили зусилля щодо протидії пандемії COVID-19 та просування спільних інтересів у боротьбі з наслідками зміни клімату.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com