До 2024 року між усіма обласними центрами їздитимуть швидкісні поїзди

13.11.2021, 12:28
105022

В усі обласні центри доїжджатиме поїзд Інтерсіті

9 листопада, відбувся форум «Велике будівництво: нова залізниця», у якому взяли участь Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Про це повідомляє Медіа агентство АСС з посиланням на Міністерство інфраструктури України.  На форумі обговорювали системні зміни, які очікують на Укрзалізницю та напрями розвитку галузі.

Читайте також: Небезпечно для здоров’я: в Україні заборонили популярний лікарський засіб для росту вій

«До кінця 2024 року в усі обласні центри має доїжджати поїзд Інтерсіті. Щоб досягнути цієї цілі ми розгортаємо масштабну електрифікацію колій. Ми плануємо електрифікувати щонайменше 500 км до 2024 року. Це дозволить налагодити швидкісні міжрегіональні сполучення та запустити нові маршрути формату Інтерсіті+ до понад 10 обласних центрів країни, серед яких Ужгород, Чернівці, Луцьк, Житомир, Чернігів, Суми, Кропивницький, Маріуполь, Миколаїв, Херсон. Зокрема, уже скоро поєднаємо швидкісною залізницею Київ та Черкаси», — розповів Олександр Кубраков.

У найкращі роки УЗ електрифікувала по 100 км на рік, а за попередні 8 років було електрифіковано лише 23 км залізничних колій.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com