До України летить делегація конгресменів із США, щоб поспілкуватись з Зеленським

28.06.2019, 16:44
31042

Наступного тижня делегація з п’яти конгресменів США планує відвідати Україну. Візит стане знаком підтримки демократії в Європі перед лицем російської агресії, йдеться на офіційній сторінці очільника делегації та лідера більшості Палати представників США Стені Гоєра, передає “Голос Америки“.

Читайте також: Конгрес США хоче збільшити допомогу Україні на 75 мільйонів доларів

“Ми маємо серйозно ставитись до загроз демократії зсередини та ззовні. Ми не дозволимо російській агресії просуватись безконтрольно і ми мусимо працювати разом, щоб зміцнити наші основоположні демократичні установи”, – заявляє конгресмен.

В Україні, крім зустрічі з президентом Зеленським, конгресмени також планують поспілкуватись з українськими активістами – борцями проти корупції та представниками неурядових організацій, які просувають демократію в країні. “Делегація також обговорить надзвичайно важливі питання енергобезпеки з головою “Нафтогазу” Андрієм Коболєвим. До того ж, делегація відвідає Бабин Яр – місце масового вбивства євреїв у часи Голокосту і покладе квіти на Майдані у пам’ять про загиблих протестувальників”, – йдеться на сторінці конгресмена.

Читайте також: США планує виділити 250 млн доларів на зміцнення обороноздатності України

“Сполучені Штати разом з нашими європейськими союзниками підтримують демократію, – говорить Гоєр. – Ця делегація звернеться з чітким посланням нашим союзникам, що Сполучені Штати віддані НАТО та принципу колективної оборони”.

В рамках європейського турне, крім України, конгресмени відвідають Данію, Угорщину та Люксембург.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com