Добкін розказав, як Янукович просив Яроша не штурмувати Межигір’я

18.04.2018, 14:00
2039

За словами нардепа Михайла Добкіна, Янукович дізнався про планування штурму, коли був на аеродромі Харкова

Екс-президент України Віктор Янукович у лютому 2014 року просив лідера “Правого сектору” Дмитра Яроша зупинити штурм резиденції у Межигір’ї, повідомляє “Главком”.

Про народний депутат заявив під час допиту в Оболонському суді Києва у середу, 18 квітня.

За словами Добкіна, Янукович був на аеродромному комплексі Харкова і очікував дозволу на виїзд, коли йому подзвонили і сказали, що озброєні люди нібито рухаються у сторону Межигір’я для штурму резиденції.

“За змістом цього дзвінка я зрозумів, що певна частина людей, у тому числі зі зброєю в руках, направилася у сторону Межигір’я. І найголовніше, що турбувало главу держави – це те, що на території якогось ангара лишалося ще сім його охоронців ,у них з собою нема майже ніяких засобів захисту і їхньому життю загрожує серйозна небезпека”, – сказав нардеп.

Він повідомив, що Янукович попросив тодішнього голову СБУ Олександра Якименка зв’язати його з Дмитром Ярошем і намагався домовитися з лідером “Правого сектора” не штурмувати резиденцію.

Через півгодини стало відомо, що штурму не відбулося.

Нагадаємо, Добкін заявив, що готовий дати свідчення з приводу подій лютого 2014 року, в тому числі про поїздку Януковича з Києва до Харкова 22 лютого. Депутат вважає, що обставини, про які він повідомить, “вплинули на розвиток подій в Україні в лютому-березні 2014 року, в тому числі і в Криму”.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com