Додаткова допомога: Світовий банк виділить кошти Україні у розмірі $610 мільйонів

21.12.2022, 11:32
132861

Світовий банк повідомив, що схвалив додатковий пакет фінансування на загальну суму 610 мільйонів доларів США для вирішення термінових потреб у допомозі та відновленні в Україні, оскільки війна з Росією триває.

Читайте також: Резніков анонсував багато воєнних “подарунків” наступного року

Про це пише Reuters.

Пакет включає додаткову позику в розмірі 500 мільйонів доларів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) Світового банку, яка підтримується гарантією Великої Британії, а також новий проєкт для відновлення та покращення доступу до медичної допомоги та задоволення потреб у сфері охорони здоров’я, пов’язаних із війною. послуг.

Ця допомога надається на додаток до близько 18 мільярдів доларів, які вже були мобілізовані для України Світовим банком, з яких близько 15 мільярдів доларів уже виплачено.

«Вторгнення Росії в Україну продовжує мати руйнівні економічні та гуманітарні наслідки, впливаючи на сектор охорони здоров’я, критично важливу енергетичну інфраструктуру та транспортні мережі», – заявив президент групи Світового банку Девід Малпасс.

Додаткові 500 мільйонів доларів кредиту МБРР для проєкту «Публічні витрати на підтримку адміністративної спроможності» (PEACE) допоможуть українському уряду покрити витрати, пов’язані з допомогами на дітей і сім’ям, зарплатами державних службовців і комунальними платежами, повідомили у Світовому банку.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com