Дональд Туск запропонував відстрочити Brexit на один рік

5.04.2019, 12:33
19556

Президент Європейської Ради Дональд Туск пропонує Великій Британії 12-місячне відтермінування Brexit з можливістю прискорити процес. Про це пише ТСН з посиланням на BBC.

Читайте також: Нижня палата Британії проголосувала за відтермінування Brexit

План Туска дозволить Британії вийти з Євросоюзу  раніше, якщо парламент ратифікує угоду, але це повинно бути узгоджено з лідерами ЄС на саміті наступного тижня.

Генеральний прокурор Британії Джеффрі Кокс сказав що, якщо парламент не підтримає угоду, перенесення “ймовірно, буде довгим”. Прем’єрка Тереза Мей своєю чергою заявила, що буде просити ЄС про подовження терміну дії Brexit – вже раз відкладеного – щоб запобігти хаотичному та економічно неблагополучному виходу 12 квітня.

Мей прагне переконати Брюссель відкласти Brexit до 22 травня, щоб уникнути участі країни у виборах до Європарламенту, які пройдуть 23-26 травня. Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Британія не отримає жодних додаткових коротких відтермінувань Brexit, якщо її парламент не ратифікує угоду про вихід до 12 квітня. У Британії є час до 12 квітня, щоб запропонувати план ЄС – який повинен бути прийнятий блоком – або країна вийде без угоди.

Нагадаємо,  парламент Великої Британії втретє відхилив угоду щодо виходу країни з Європейського Союзу. Таким чином, Британія ризикує вийти з ЄС без угоди 12 квітня.

Раніше Тереза Мей заявила, що піде з посади глави уряду, якщо більшість депутатів палати громад ратифікують її договір про умови виходу Британії з ЄС, який вона погодила з Брюсселем в листопаді.

Євросоюз погодився на відтермінування Brexit до 22 травня, але за умови, що запропонована прем’єр-міністром Великої Британії Терезою Мей угода про вихід буде підтримана парламентом.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com