Допустима норма цукру: експерт розвінчала міф

18.01.2019, 16:48
8165

Допустимої щоденної норми цукру бути не може, оскільки доданий цукор шкідливий для здоров’я в будь-якій кількості.

Читайте також: Назвали продукти, через які у тіла з’являється неприємний запах

Таку думку висловила лікар-дієтолог Оксана Скиталінська, пише УНН.

“Цукру доданого не повинно бути взагалі, коли ми говоримо про здорове харчування. Тому що цукор в організм потрапляє, коли ми їмо фрукти, ягоди, овочі, каші, і він дає нам достатньо енергії”, – зазначила медик.

За її словами, доданий цукор призводить до підвищення рівня інсуліну, коли ж такі коливання інсуліну відбуваються по кілька разів на день, з часом це може призвести до виникнення інсулинорезистентності, стану нечутливості клітин до інсуліну, який транспортує в них глюкозу. Її наслідком, за словами лікаря, є розвиток атеросклерозу, цукрового діабету другого типу, ожиріння тощо.

При цьому вона додала, що рекомендації МОЗ щодо “безпечної” норми цукру спираються на рекомендації ВООЗ та рекомендації Американської асоціації дієтологів, які, в свою чергу були зроблені під тиском великого бізнесу харчової індустрії. На сьогодні ця допустима кількість становить 50 г на добу, хоча МОЗ і радить обмежити її до 25 г.

Але, якщо врахувати, що люди вживають велику кількість виробів із очищеного білого борошна, денна норма може бути перевищена в рази, що веде до масового ожиріння та хвороб, пов’язаних із надмірною вагою.

“А у нас же люди так: чують “допустимо” – значить, можна, значить, можна й більше взяти. Інколи ви можете з’їсти щось солодке, але не щодня”, – наголосила дієтолог.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com