Дорожнім рухом у Києві керуватиме нова система: деталі

18.10.2020, 20:21
86895

В Києві хочуть ввести нововведення, щоб розв’язати проблему із заторами на дорогах. Для цих цілей закуплять програму по підрахунку та аналізу поведінки авто за допомогою штучного інтелекту.

Читайте також: УЗ припиняє продаж квитків з Івано-Франківська, Хмельницького та Тернополя

Система буде керувати світлофорами та аналізувати пробки. Про це розповів київський активіст Сергій Пасюта у своєму Facebook, передає РБК-Україна.

Тендери на закупівлю обладнання – самої програми, 19 відеокамер і системи обробки та зберігання інформації – вже з’явилися на сайті Prozorro.

Що робитиме нова система

підраховувати в будь-яку погоду і час доби 24/7 в автоматичному режимі кількість транспорту на дорогах в будь-які сторони, в тому числі в “пробці”, “тягучці”, при проїзді розмежувальної лінії чи в разі відсутності такої лінії. Одна камера здатна встежити за 40 авто. Допустима помилка:

виявляти та характеризувати автомобілі по марці, моделі, поколінню, за кольором кузова, по проміжку часу, адресою, джерелах даних. Допустима помилка:

розрізняти громадський транспорт (насамперед тролейбуси та автобуси) та автоматично давати необхідну команду апаратного комплексу, який контролює перемикання кольору на світлофорі;

забезпечувати можливість перегляду отриманих даних і пошуку за вказаними параметрами. Зокрема: перегляд і експорт таблиці з усіма визначеними характеристиками, зазначенням часу і місця фіксації, посилання на файл з відео (короткий відеоролик, що включає 10 секунд до і після моменту фіксації), до таблиці додається фото об’єкта;

забезпечувати можливість управління завданнями обробки даних, їх перегляду та аналізу, формування необхідних аналітичних звітів, таблиць, графічних ілюстрацій, тощо;

аналізувати відео потоки з різних типів камер з їх якісними характеристиками (локація, кут огляду, тип картинки, розмір картинки, кількість кадрів в секунду, тип потоку передачі кадрів тощо), а також надавати можливість змінювати або додавати потоки, камери, локації тощо.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com