Дослідили, як поляки ставляться до українських заробітчан

4.09.2018, 09:33
4069

Компанія Personnel Service дослідила ставлення поляків до українських заробітчан. У польських працівників запитали про їхнє ставлення до українських колег.

46% респондентів відповіли – “нейтрально”, 30% – “позитивно”, а 11% – “негативно”. Найбільш негативно налаштовані до працівників з України люди у віці 55-67 років. Як наголошено у доповіді, це несподівано, оскільки півроку тому саме ця вікова група ставилася до працівників з-за східного кордону найменш негативно, пише zaxid.net.

73% анкетованих українців хочуть працювати у Польщі понад шість місяців. Подовження цього часу очікує також 66% польських роботодавців.

Понад 57% працівників з України планують найближчим часом знову приїхати до Польщі на заробітки. Таких намірів не мають 22% опитаних.

“Дані показують, що українські працівники добре почуваються у Польщі і це для них не одноразова пригода”, – зазначив голова Personnel Service Кшиштоф Інґльот.

51% українських працівників перебувають на заробітках у Польщі від одного до трьох місяців, 28% – від трьох до шести місяців.

“Це велика проблема, бо польському роботодавцю потрібні українські працівники щонайменше на дванадцять місяців. Більшість хоче наймати на роботу на 18 і більше місяців”, – зазначив Інґльот.

Він вважає позитивним введення від початку цього року нового виду дозволу на сезонну роботу. За даними Міністерства сім’ї, праці та соціальної політики, у першому півріччі 2018 року зареєстровано 157 тис. таких заяв.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com