“Достатньо проблем з іммігрантами з України”: Естонія відмовляється приймати переселенців

9.10.2019, 11:32
46072

Естонія не прийматиме іммігрантів поки EKRE (ультраправа Консервативна народна партія) входить в урядову коаліцію. Про це заявив глава МВС Естонії і лідер партії EKRE Март Хельме, повідомляє портал ERR.

Читайте також: Трудова міграція в Україні: як повернути додому заробітчан і чи варто з цим поспішати?

Хельме заявив, що Естонія запобігатиме приходу в країну людей, яких вона не в змозі і не хоче приймати. Він додав, що доки EKRE входитиме в уряд, Естонія приймати іммігрантів не буде.

Він зазначив, що Естонія зараз стикається з дуже сильним напливом мігрантів зі сходу, з республік колишнього СРСР.

“Якщо подивитися, то просять про притулок найбільше не з Близького Сходу або Африки, а з України. На другому місці Грузія, потім Молдова і тільки потім Афганістан і подібні країни”, – зазначив Хельме.

За його словами, в Естонії достатньо проблем з іммігрантами з України, а країни Південної Європи не вважають це проблемою.

Міністр вважає , що в Естонії зараз труднощі з імміграційним тиском, а “українці швидше інтегруються в російськомовну громаду”, і для країни це культурна та демографічна проблема.

“Навіть якщо хтось говорить, що це не проблема, то насправді це дуже серйозна проблема. А якщо ми почнемо відкривати ще другий і третій фронт, приймати з Латинської Америки, Венесуели, Близького Сходу і ще з західно-африканських країн на південь від Сахари, то нам сил не вистачить”, – сказав міністр внутрішніх справ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com