“Досить бути слугами, давайте ставати ґаздами”: на форумі “За майбутнє” обговорювали, як перетворити регіони із депресивних на успішні

5.09.2020, 22:44
83360

У місті Скалат Тернопільської області на форумі політичної сили “За майбутнє” дискутували, як перетворити депресивні регіони в успішні. Також представили своїх лідерів і порушити проблеми аж до найменшого села області.

Читайте також: Палиця розкритикував Кабмін за відсутність плану економічного розвитку

Форум відбувся просто неба на подвір’ї стародавнього замку. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

“Досить бути слугами, давайте ставати ґаздами”

У прихильників партії “За майбутнє” на Тернопільщині головне бажання – перетворити область із депресивної на економічно привабливу. І вони знають як це зробити.

“Треба займатися господаркою, а не політикою – це найголовніше, що нам треба змінити. Щоби фахівці приходили на свої місця. Коли ми навчимося заробляти кошти, ми їх будем мати на освіту, на культуру, на медицину”, – заявив народний депутат України Іван Чайківський.

І це, кажуть лідери партії “За майбутнє”, не популістичні гасла. Бо упродовж останніх місяців опитували людей, щоб зрозуміти проблеми регіону з середини. І зібрали п’ятірку головних вад Тернопільщини:

високе безробіття;
велика трудова міграція;
розвалена промисловість;
нерозвинутий туризм;
найболючіше – найнижчий рівень зарплат.

“Проблема в тому, що керують областями представники з центру, при чому, невідомо, де вони їх беруть, це губернатори. А ніхто не слухає місцеву владу, бо цим найманцям, які приходять з Києва, не цікаво, що буде тут. Їм цікаво, що буде в їхніх кишенях”, – пояснює лідер партії “За майбутнє” Ігор Палиця.

Тому, головне завдання партії “За майбутнє” – завершити реформу децентралізації, щоб гроші справді залишалися на місцях.

“Руйнуються клуби, руйнуються школи, закриваються школи, немає людей. Наша молодь з села виїжджає, чому так? Сьогодні я на форумі маю кілька накреслених питань, як відродити село”, – розповіла завклубом з села Мовчанівка Ольга Кульбаба.

Особливо люди переймаються якістю медицини та освіти. Це – обласна дитяча лікарня, де лікують маленьких пацієнтів з сіл та містечок. Тут немає інфекційного відділення. Головний лікар Тернопільської обласної лікарні Григорій Корицький пояснив, що у пору пандемії коронавірусу їм надскладно працювати без інфекційки: “Поступають діти, є дитяча інфекція і одночасно хірургічна патологія. Де їх оперувати тоді, щоб не ставити під загрозу здоров’я інших дітей?”.

Як швидко знайти кошти на будівництво інфекційного відділення хоча би на п’ятдесят місць для цієї дитячої лікарні?

“Повинні написати стратегію, цю стратегію перевести в цифри, цифри взяти що є з обласного бюджету, з місцевих бюджетів, що з державного і швиденько реалізовувати. Тому що ми бачимо почалася пандемія, почалася епідемія, а ми не готові”, – пояснив лідер партії “За майбутнє” Ігор Палиця.

І головне – це запровадження медичного страхування для медиків та освітян. Бо вони, хоч і на передовій під час пандемії, не можуть лікуватися власним коштом. І про це має подбати держава.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com