Палиця розкритикував Кабмін за відсутність плану економічного розвитку

20.08.2020, 17:32
81902

За пів року роботи нового Кабміну країна так і не побачила детального плану розвитку економіки. Зараз уряд хоче створити вільні економічні зони на Донбасі, але ж його завдання – робити інвестиційно привабливими не окремі регіони, а всю країну. На цьому наголошує лідер політичної партії “За майбутнє” Ігор Палиця, повідомляють “Українські новини“.

Читайте також: В Україні утворилася нова політична партія, яку очолив нардеп Ігор Палиця (відео)

Крім цього, політик вважає руйнівними плани уряду щодо масштабної приватизації державних підприємств.

“Українців намагаються переконати, що економіку врятує тотальний розпродаж стратегічних держпідприємств. Прем’єр-міністр заявив: хоче залишити під контролем держави лише триста із трьох тисяч таких об’єктів державної власності. Це політика саботажу! Це руйнування країни! Завтра так звані інвестори просто кинуть ці підприємства напризволяще, отримавши з них те, що їм потрібно”, – каже політик.

Він переконаний: Україна повинна іти іншим шляхом – реформувати державні компанії, забезпечити якісний менеджмент, створити робочі місця та зробити ці підприємства прибутковими.

“Нинішній уряд не знає, як це зробити. І замість відновлення власної економіки він ходить по світу з простягнутою рукою в пошуках кредитів”, – зазначає Ігор Палиця.

З вересня 2019 року (початок роботи першого уряду нинішньої влади) державний борг збільшився на $3,1 млрд, а на 1 липня цього року досяг рекорду – $85 млрд! Більше того, якщо у 2019 році уряд запозичив для потреб бюджету 409,8 млрд грн, у 2020 планується запозичити вже 642,7 млрд грн, то у 2021 буде досягнутий абсолютний рекорд запозичень – 744,9 млрд грн.

“Партія “За майбутнє” має стратегію відновлення української промисловості. Ми відстоюємо економічний патріотизм – реальну та системну підтримку вітчизняного бізнесу. Ми маємо всі ресурси для того, щоб подолати кризу – потрібні лише професіоналізм та політична воля!” – наголошує очільник політсили.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com