Довіра до влади падає: скільки людей підтримують Зеленського та Раду

18.12.2023, 15:33
151506

В Україні фіксують значне зростання критичного ставлення до органів влади України. Зокрема, дещо зменшилася довіра до президента.

Читайте також: На Бєлгородщині відбувся бій з окупантами: у ГУР розповіли деталі

Таку результати показали дані опитування КМІС.

Скільки українців довіряють Зеленському

За даними соціологів,  у випадку президента також є низхідна динаміка, проте він зберігає переважну довіру серед українців.

“Так, наразі 62% довіряють президенту, а не довіряють – 18%. У грудні 2022 року 84% довіряли президенту, не довіряли – 5%. Відповідно, якщо баланс довіри-недовіри у грудні 2022 року для президента становив +80%, то зараз він становить +42%”, – йдеться у повідомленні.

Яка довіра до Верховоної Ради

Водночас частка тих, хто довіряє Верховній Раді за рік знизилася від 35% до 15%, а частка тих, хто не довіряє – зросла від 34% до 61%. Довіра уряду знизилася від 52% до 26%, недовіра – зросла з 19% до 44%.

“Тобто, з одного боку, бачимо суттєве зниження, але, з іншого боку, він лишається однозначно позитивним із значним переважанням тих, хто довіряє президенту, порівняно з тими, хто йому не довіряє”, – зазначають соціологи.

Довіра до ЗСУ

Водночас довіру в суспільстві зберігають Збройні сили.

“Як і в грудні 2022 року, так і зараз 96% довіряють ЗСУ. Крім цього, 88% українців довіряють головнокомандуючому ЗСУ Валерію Залужному (не довіряють – лише 4%)”, – йдеться в результатах опитування.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com