Другий тур: в яких містах може продовжитись боротьба за крісло мера

26.10.2020, 09:08
87481

За законом, якщо ніхто з кандидатів на посаду міського голови не набрав 50 і більше відсотків під час голосування – два кандидати, які отримали найвищі цифри, продовжують боротьбу в другому турі.

Читайте також: “Тотальна недовіра українців до чинної влади”, – Порошенко про попередні результати виборів

Детальніше про те, в яких містах відбудеться другий тур – у матеріалі РБК-Україна.

Другий тур місцевих виборів

За кілька днів до виборів у парламенті з’явився проект постанови про перенесення голосування до закінчення пандемії COVID-19. Його зареєструвала один з нардепів від “Слуги народу” Тетяна Грищенко. Але в президентській фракції від цієї ініціативи відхрестилися, запевнивши, що не збираються ставити на паузу виборчий процес. Спікер Ради Дмитро Разумков повідомив, що цей документ вже відкликаний.

Київ

З екзитполів випливає, що за пост мера Києва боротьба продовжиться в другому турі. Згідно з дослідженням студії Савіка Шустера і Україна 24, Віталію Кличку не вистачає 4% до остаточної перемоги. За даними екзитполу групи “Рейтинг”, яка також заміряла голосування в столиці, йому бракує 3%.

Кличко набрав 45,93% (по Шустером і Україна 24) і 47,8% (за “Рейтингом”). Йому складе конкуренцію кандидат від “Опозиційної платформи – За життя”, екс-голова КМДА Олександр Попов, який отримав 9,62%. (за Шустером і Україна 24) і 8,6% (за “Рейтингом”).

За даними екзитполу студії Савіка Шустера і Україна 24, другий тур голосування пройде також у більшості обласних центрів.

Застигли в очікуванні. В яких містах пройдуть другі тури місцевих виборів

Львів

Ймовірно, другий тур відбудеться у Львові. За підсумками недільного екзитполу, перше місце зайняв діючий мер міста Андрій Садовий з 41,12% голосів. Його суперником у другому турі стане екс-голова Львівської ОДА, нардеп від “Європейської солідарності” Олег Синютка, який отримав другий результат – 27,38%.

Застигли в очікуванні. В яких містах пройдуть другі тури місцевих виборів

Одеса

Ще раз вибирати мера, швидше за все, будуть в Одесі. З екзитполу випливає, що самий високий результат і перше місце на голосуванні 25 жовтня отримав діючий міський голова Геннадій Труханов – 34,4% голосів. Битися з ним доведеться кандидату від “Опозиційної платформи – За життя”, нардепу Миколі Скорику, який набрав 17,93%.

Застигли в очікуванні. В яких містах пройдуть другі тури місцевих виборів

Дніпро

Ймовірно, в два тури пройдуть вибори і в Дніпрі. Мер цього міста Борис Філатов, висунутий партією “Пропозиція”, посів перше місце з 44,5%. Другий результат – 14,4% – виявився у лідера партії “Громадська сила” Загіда Краснова.

Застигли в очікуванні. В яких містах пройдуть другі тури місцевих виборів

Черкаси

У Черкасах, за даними екзитполу, у другому турі зійдуться чинний мер міста Анатолій Бондаренко від партії “За майбутнє” (32,66%) і кандидат від “Голосу” Віктор Євпак (19,84%).

Миколаїв

У Миколаєві у другий тур, за экзитполом, виходять чинний мер міста Олександр Сенкевич від партії “Пропозиція” з 40,78% та кандидат від ОПЗЖ Владислав Чайка з 26,77%.

Ужгород

Виходячи з екзитполу, в Ужгороді у другий тур з результатом майже “нога в ногу” проходять нинішній мер міста самовисуванець Богдан Андріїв (23,84%) і кандидат від “Слуги народу” Віктор Щадей (22,73%).

Чернівці

У Чернівцях, згідно з экзитполом, продовжать боротьбу у другому турі кандидат від партії “Єдина Альтернатива” Роман Климчук (29,13%) і Віталій Михайлішин від партії “Команда Михайлішина” (21,43%).

Кривий Ріг

У Кривому Розі у другому турі, згідно з экзитполом, опиняться мер міста Юрій Вілкул (“Блок Вілкула “Українська перспектива”) з 42,8% голосів і кандидат від “Слуги народу” Дмитро Шевчик з 31,01% голосів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com