Дружина Без’язикова розповіла в суді про секретний обмін під виглядом спецоперації СБУ

6.08.2019, 09:49
36135

Дружина полковника Збройних сил Івана Без’язикова, якого звільнили з полону, а потім звинуватили у держзраді, у суді засвідчила, що “ДНР” “обміняла” чоловіка на двох жінок, а СБУ наказала їй розповідати про “спецоперацію” за участі екс-президента Петра Порошенка. Про це перпедає УНІАН.

Читайте також: СБУ відпустила до Москви заарештованих російських моряків

Під час допиту в Шевченківському суді Києва Маргарита Без’язикова повідомила, що в кінці 2015 року її чоловік подзвонив із полону і дав номер Ніколая, з яким вона могла домовитися про обмін полоненими. У переговорах брали участь волонтери та СБУ.

Без’язикова розповіла, що Ніколай надіслав їй повідомлення  з даними двох жінок, яких хотіли обміняти бойовики – одну утримували у Львівській області,  іншу в Краматорську.

Як зазначила жінка полковника, після звільнення працівники СБУ заборонили розголошувати, як саме це сталося і сказали посилатись на секретну спецоперацію.

“Щоб я нічого зайвого не сказала, що я маю подякувати Службі безпеки і президенту. Що за участі президента це відбувалося нібито – сказати це мала журналістам… Я не могла сказати, що був якийсь обмін”, – зізналася Без’язикова.

Після зустрічі з президентом Порошенком подружжя Без’язикових також зустрілося з головою СБУ Грицаком.

Читайте також: У Білорусі бойовик з “ДНР” сів за грати

“Він сказав: “Ви молодець, що доклали стільки зусиль, щоб звільнити свого чоловіка”. Далі я не знаю, що це було, я не зрозуміла розмову… на той момент. Він сказав, якщо мій чоловік буде цибати, цитую дослівно, то на нього управа найдеться. Я попросила пояснити, що він має на увазі, бо я не розумію. Він сказав: “Ви дуже розумна і все зрозуміли і чоловіку поясніть”. Він ще сказав, що їм не потрібний ще один, що буде як Савченко казати, що хоче стать президентом”, – розповіла Маргарита.

Суд закінчить допит у наступному засіданні. Також адвокат попросив виписати повістки ще на низку свідків. Зараз у справі триває допит свідків захисту. Докази обвинувачення вже досліджені.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com