Дружина Гринкевича перед арештом чоловіка віддала під заставу 4 елітні квартири — ЗМІ

31.01.2024, 18:03
153491

Дружина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича Світлана Гринкевич передала під заставу за кредитними угодами чотири люксові квартири у Києві та Львові.

Читайте також: “Пили воду на обід і слухали крики від тортур”: медикиня розповіла про жахи російського полону

Про це йдеться в розслідуванні hromadske.

Зазначається, що у травні 2023-го року Світлана Гринкевич придбала дві квартири у Новопечерських липках у Києві на 50 та 123 квадратних метри по сусідству. На той час такі апартаменти коштували 20 мільйонів гривень.

Через день після арешту чоловіка, 31 грудня, Світлана Гринкевич узяла кредит на 5 мільйонів гривень у такого собі Олександра Лапшина. А вже 2 січня вона наклала через цей кредит обтяження на обидві квартири у нотаріуса. В реєстрі нині це значиться як договір іпотеки.

“Якщо людина боїться, що в неї там можуть щось забрати, вони йдуть до нотаріуса й кажуть: “От у нас є розписка на мільйон, ми хочемо під цю розписку укласти договір іпотеки”. Закон України про іпотеку вказує, що іпотекотримач є пріоритетним стягувачем. Тобто, майно забезпечене іпотекою, не можуть забрати”, — пояснив адвокат Ярослав Бутирін.

Нині ж іпотекотримачем обох квартир значиться саме Олександр Лапшин. Відповідно, поки борг не буде повернуто, — квартира недоступна для арештів і конфіскацій.

Ще два об’єкти нерухомості Світлана взяла під заставу вже сама надавши позику власній матері Ірині Федак. Остання придбала квартиру в клубному будинку A Nova House у Києві вартістю у 2 мільйони гривень 8 грудня 2023 року. А вже 15 грудня обидві оформили в нотаріуса договір іпотеки: донька начебто позичила мамі 135 тисяч доларів (майже 5 млн грн), але ще в листопаді.

Того самого дня, 15 грудня 2023 року, Світлана Гринкевич та її мати Ірина Федак оформили у нотаріуса ще один договір позики, тепер уже на люксові апартаменти у Львові під 130 квадратів. Вони були придбані в листопаді 2023 року. Така нерухомість коштувала щонайменше 7 мільйонів гривень.

“Договори про кредит і договір про іпотеку укладають в один день у нормальних умовах. Це робиться в одному місці в один час. Коли розписка або позика — сьогодні, а іпотека — через три дні, виглядає тупо, але цілком законно. З’ясувати, коли там реально була написана розписка — неможливо”, — підкреслює Бутирін.

Таким чином, Світлана Гринкевич напередодні арешту чоловіка та після нього, віддала під заставу за кредитами всі чотири квартири загальною вартістю у 29 мільйонів гривень.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com