Душ раз в тиждень та знеболювальне від кривавого блювотиння: Савченко голодує 50 днів

11.05.2018, 11:07
2593

50 днів тому, 23 березня народний депутат Надія Савченко оголосила голодування. Зробила це в залі Шевченківського райсуду Києва. Надії обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без можливості внести заставу. Весь цей час вона перебуває у СІЗО. Сьогодні їй виповнюється 37 років.

В якому стані перебуває Надія Савченко зараз Gazeta.ua розказала прес-секретарка Тетяна Проторченко.

“Надія має не найкращий стан здоров’я. В організмі не тримається кальцій. Вимивається через те, що вона п’є одну воду. Існує серйозна проблема з зубами. Потрібно вживати антибіотики. Але ліки не можливі, тому що вона голодує. Зараз нічого не можна зробити. Надія втратила багато ваги. Це видно по її останніх фото. Не можу сказати, скільки вона зараз важить. Лікарі, які її обстежують, не дають нам ніякої інформації – ні адвокатам, ні родичам. Наскільки її реальний стан наближується до критичного, ми теж не знаємо.

50 днів голодування — це дуже серйозна цифра. Надії вже мали почати крапати ліки, які підтримують організм. Їй призначили препарати для розрідження крові. При голодуванні кров гусне і серцю складно її перекачувати. Враховуючи друге голодування, організм послаблений. Це загроза. Те, що в СІЗО їй не надають якісних медичних послуг, має негативні наслідки.

Від кривавого блювання на початку голодування давали знеболювальні. Для того, щоб вона не відчувала біль. Їй просто маскували його. Зараз Надія перебуває в одиночній камері більше 25 днів. І їй тільки на днях дозволили користуватись душем за бажанням, щоб вода просочувалась через шкіру. До цього приймала душ – один раз на тиждень протягом 15 хвилин.

На побачення до Надії можуть приходити тільки мати і сестра Віра. Вони постійно вмовляють її припинити голодування. До суду Савченко не припинить голодування. Розраховуємо, що вона сильна фізично і її випустять з-під варти”, – підсумувала Тетяна.

Нагадаємо, Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем’єр-міністра, членів уряду, народних депутатів, повалення конституційного ладу – у змові з ватажками бойовиків ДНР.

Надія схудла за останніми даними на 15 кг. З третьої спроби пройшла перевірку на поліграфі. Для цього переривала голодування на три дні. 4 квітня від Надії Савченко пішов адвокат Віктор Чевгуз. Захищати її взявся адвокат екс-мера Слов’янська Нелі Штепи Олександр Шадрін.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com