Джонсон займатиметься зміцненням підтримки України з боку США – Financial Times

25.10.2022, 19:04
129792

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон зосередиться на зміцненні підтримки США для України.

Читайте також: Російський Червоний Хрест збирає гроші для сімей мобілізованих, які воюють проти України

Про це пише Financial Times посилаючись на союзників і друзів Джонсона.

Після виходу з боротьби за посаду прем’єр-міністра після відставки Ліз трас Джонсон зазначив, що не планує назавжди йти з політики. “Я вважаю, що можу багато чого запропонувати, але боюся, що зараз просто невідповідний час”, — сказав він.

За словами одного з друзів Джонсона, малоймовірно, що він увійде в кабінет під керівництвом нового прем’єр-міністра Ріші Сунака. “Немає ніяких очікувань, що його попросять повернутися”, – сказав він.

Близькі союзники заявили, що замість цього Джонсон хоче з користю використовувати становище, яке він заробив, перебуваючи при владі, в якості однієї з головних рушійних сил Західної підтримки України в її захисті від агресії Росії. За їхніми словами, Джонсон планує проводити більше часу у Вашингтоні, щоб лобіювати подальшу двопартійну підтримку України з боку США.

“Формальної ролі поки немає, але Бориса дуже турбує ситуація в Україні. Він вважає, що США і їх витрати на оборону є найкращою силою для військового успіху у війні, і хоче переконатися, що підтримка не ослабне”, – сказав один із друзів Джонсона.

Ріші Сунак також натякнув на можливу міжнародну роль колишнього прем’єр-міністра висловивши надію, що Джонсон продовжить “вносити свій внесок у суспільне життя вдома і за кордоном”.

Деякі офіційні особи британського уряду обговорювали можливість того, що Джонсон візьме на себе роль міжнародного посланника, потенційно допомагаючи зусиллям з відновлення України.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com