Еколог назвала справжню причину повеней на Прикарпатті

1.07.2020, 12:11
77024

Справжніми причинами повеней на Прикарпатті стали кліматичні зміни і велика кількість опадів. Про це повідомила виконавчий директор міжнародної неурядової екологічної організації 350.org у країнах Східної Європи, Центральної Азії та Кавказу Світлана Романко, передає УНІАН.

Читайте також: Хто з українців може поїхати до Євросоюзу попри закриті кордони: перелік та вимоги

“Так, ліси поглинають вологу і справді стримують можливі паводки. Однак поки мова про нетипові явища: місячна норма опадів випала за три дні червня. Ліси, навіть якщо їх не вирубали б, усе одно не змогли б стримати таку кількість води, й паводок був неминучий”, – сказала вона.

Вона додала, що спершу велика вода зруйнувала дамби на території Карпатського національного природного парку, де вирубки не проводилися. А проте головною причиною залишаються кліматичні зміни у світі.

“Людство швидко рухається до точки неповернення. Протягом року-двох відбудуться кліматичні зміни, яким раніше треба було років десять, сотні років. Це загострює також політичну, соціальну й економічну ситуації у багатьох країнах світу”, – підсумувала експерт.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com