Екс-голові ЛОДА вручили підозру у незаконному продажу землі курорту “Едем Резорт”

10.06.2020, 16:53
75061

Екс-керівника Львівської облдержадміністрації обвинуватили у незаконній передачі земель курорту “Едем Резорт”. Про підписання підозри чиновнику 9 червня ввечері повідомила головна прокурорка Львівської області Ірина Діденко. Вона не уточнює імені обвинуваченого, однак, йдеться про Маркіяна Мальського, який у серпні 2019 року підписав розпорядження про продаж 15 га біля села Стрілки, де розташований розкішний відпочиноковий комплекс скандального бізнесмена Ігора Кривецького площею понад 110 га.

Читайте також: У Львові невідомі намагались зірвати благодійний концерт Зеленського та чинити провокації

Ірина Діденко заявила, що збитки від таких дій правоохоронці оцінюють у 7 млн грн. “За версією слідства, минулоріч посадовець видав розпорядження, яким передав у власність товариству земельну ділянку площею понад 15 га, розташовану за межами населеного пункту села Стрілки на території Бібрської міської ради Перемишлянського району для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення за ціною 7 231 071 грн”, – написала Ірина Діденко.

За словами Ірини Діденко, проблемним у цьому розпорядженні стало те, що на ділянці розташоване проточне озеро площею понад 9 га та прибережна захисна смуга, які, відповідно до законодавства, не підлягають відчуженню. Через це прокурори подаватимуть позов до суду з вимогою повернення землі та озера у власність держави.

Судячи із повідомлення прокуратури, екс-голові ЛОДА інкримінують порушення ч.2 ст. 367 (службова недбалість із тяжкими наслідками), що карається позбавленням волі від двох до п’яти років.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com