Ексголова СБУ Василь Грицак зробив заяву щодо записів нібито “розмови Медведчука з Сурковим”

17.03.2021, 09:59
95539

Ексголова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що в 2014 році контактував із «міністром оборони» підтримуваного Росією угруповання «ДНР» Володимиром Кононовим щодо обміну полоненими, а про питання постачання «готівки» на окуповані території не йшлося. Про це Грицак розповів Радіо Свобода, коментуючи фігурування свого імені на записах розмови начебто народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука і колишнього помічника президента Росії Владислава Суркова.

Читайте також: Грицак та вся верхівка СБУ подали у відставку

«Це був 2014 рік, і в нас, дійсно, готувався великий обмін. Цей обмін готувався доволі довго, більше ніж місяць. Фактично, ми, коли були вже готові до обміну, наскільки я пам’ятаю, російська сторона поставила тоді обов’язковою умовою ввести Медведчука до складу Тристоронньої контактної групи, як гаранта того, що всі домовленості, які обіцяє Україна, будуть виконані… Тоді, за рішенням президента, був Медведчук включений попереднім головою Валентином Наливайченком до складу Тристоронньої контактної групи», – сказав Грицак.

За його словами, під час підготовки обміну полоненими було декілька контактів із Кононовим.

«Коли обмін готувався, ми мали дійсно декілька контактів із Кононовим. Це ми завжди робили… Ми проводили їх (обміни – ред.) доволі успішно, ми не включали ні політичного керівництва, ні нашого, ні так званих «республік», а ухвалювали рішення, так би мовити, на оперативно-тактичному рівні і забирали наших хлопців з в’язниць, з ям. Я дуже добре пам’ятаю цей обмін… Є фотографії і відео, де ми стоїмо в районі Ясинуватої на нейтральній території. Присутній був я, Кононов, Медведчук, «Альфа» українська, їхні бойовики. Тоді ми автобусами передавали бойовиків і забирали наших хлопців», – заявив ексголова СБУ.

Грицак зазначив, що питання передачі «готівки» на окуповані території, про яке йдеться у розмові начебто Медведчука та Суркова, він ніколи не обговорював із представниками угруповань «ДНР» і «ЛНР».

«Це абсурд, просто абсурд. Мені хотілося б подивитися в очі тому самому Медведчуку, що він мав на увазі, коли оце верз. Ні про яку взагалі «готівку» мова не йшла. Нас можна звинуватити в чому завгодно, тільки не в таких речах… Йдеться про цілеспрямовані спроби дискредитації нас. Пояснити я це можу доволі просто. Ми й сьогодні продовжуємо роботу проти російської п’ятої колони в Україні і проти російської країни-агресора», – сказав ексголова СБУ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com