Ексміністр фінансів заявив про крадіжку грошей на “Великому будівництві”

14.11.2020, 12:25
89080

Ексміністр фінансів України і колишній радник керівника Офісу президента Ігор Уманський розкрив схему розкрадання бюджетних коштів під час ремонту доріг у рамках президентської програми “Велике будівництво”.

Читайте також: Українці отримають компенсацію від Уряду за карантин вихідного дня
Про це Уманський написав у Facebook.

За його словами, протягом останніх двох років бюджет “на дороги” зріс у три рази. Наступного року він перевищуватиме бюджет Міноборони та може зрівнятися із бюджетом на всю медичну систему.

“Тепер “слідкуймо за руками”. З початку “Великого будівництва” почались зміни у вимогах до тендерної документації. За дивним “збігом обставин” новим вимогам відповідає лише шість компаній – улюбленці “долі” або “картель”, як їх називають колеги. Вигравати смачні тендери можуть лише вони. Але якщо придивитись, ці компанії не завжди будують дороги безпосередньо, а перепродають підряди субпідрядникам із дисконтом 30-40%. Якщо скласти всі тендери цієї “мерзенної шістки” та вирахувати оці “дисконти” – маємо (хтось має!) близько 36 млрд грн – саме таку суму отримав додатково “Укравтодор” із “ковідного” фонду на “Велике будівництво”… Тобто без цих “шаловлилих ручок” можна було б збудувати ту саму протяжність доріг та (увага!) не чіпати “брудними ручками” “ковідний” фонд, лишаючи ресурсу хворих людей та хвору економіку. Але є факт – “ковідний” фонд штучно витратили. Кошти зникли”, – заявив Ігор Уманський.

Ексрадник глави Офісу президента додав, що МВФ вимагає аудит “ковідного” фонду і Укравтодору, але уряду його робити лячно.

“Країна наближається до економічного армагедону”, – зауважив експерт.

Ще однією особливістю дорожніх тендерів є каверзні умови, які замовник прописує у документації. Наприклад, Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області на тендері з поточного середнього ремонту автодороги державного значення Н-03 Житомир-Чернівці (на ділянці км 194+800 – км 199+430) очікуваною вартістю 160,95 млн грн потребувала в потенційних учасників довідку про досвід виконання аналогічних договорів протягом останніх трьох років.

А під час оголошення тендеру з капітального ремонту дороги держзначення М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка (через Вінницю км 260+000 – км 262+100) очікуваною вартістю 112,4 млн грн замовник попросив учасників надати таку ж довідку, але вже за останні п’ять років.

Слайд з&nbsp;<span>&nbsp;</span><span lang='"EN-US">Facebook' е<span lang='"UK">ксміністра' фінансів України і колишнього радника керівника Офісу президента Ігоря Уманського&nbsp;</span></span> - Скандал на Банковій. Колишній радник Єрмака заявив про крадіжку грошей на «Великому будівництві»

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com