Українці отримають компенсацію від Уряду за карантин вихідного дня

13.11.2020, 14:10
89001

Кабінет Міністрів планує виплачувати грошову компенсацію підприємцям та працівникам, які залишаться без заробітку у карантин вихідного дня. Крім того, бізнесмени зможуть отримати безвідсоткове відтермінування кредитів.

Читайте також: “Культура та готельний бізнес втратять половину свого доходу через карантин”, – Ткаченко (відео)

Як інформує Кореспондент, про це в ефірі телеканалу Дом заявив міністр Кабміну Олег Немчінов.

“Ми звернулися в Торгово-промислову палату для того, щоб випадок був визнаний форс-мажорниМ, і люди, які здають в оренду приміщення або беруть, могли скористатися цим правом для компенсації. Ми сподіваємося, що цей період (карантину вихідного дня, – ред.) буде коротким і не доведеться вдаватися до більш суворих заходів. Але якщо не буде в повному обсязі реалізований карантин вихідного дня, на жаль, ми рано чи пізно прийдемо до повного локдауну”, – зазначив НемчІнов.

Він зазначив, що найчастіше люди, які хочуть компенсацію, працюють неофіційно, але правила повинні бути для всіх однакові.

“Це доплати, які проводилися підприємцям, в тому числі і під час першого локдауну”, – розповів Немчінов.

Відзначається, що також Кабмін внесе зміни до програми доступного кредитування “5–7–9”: підприємці зможуть переоформити кредит або отримати безвідсоткові “канікули”.

“Ми сподіваємося, що цей період (карантину вихідного дня, – ред.) буде коротким і не доведеться вдаватися до більш суворих заходів. Але якщо не буде в повному обсязі реалізований карантин вихідного дня, на жаль, ми рано чи пізно прийдемо до повного локдауну. Буде окрема комунікація з міськими головами, особливо з тими, хто йде на другий тур виборів, щоб робити політику не на акціях протесту проти карантину вихідного дня, а демонструвати своїм виборцям приміщення в лікарнях”, – додав Немчінов.

Раніше повідомлялося, що в Україні новий антирекорд з COVID-19 – 11 787 нових випадків зараження.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com