Експерт дав “лайфхак” для тих, хто планує відпочинок у Туреччині

28.07.2020, 17:50
79745

Тим, хто планував поїхати в Туреччину, краще потурбуватися про це вже зараз, оскільки після відновлення авіасполучення між Туреччиною і Росією ціни на готелі можуть піднятися. Про це у коментарі УНН сказав президент Української асоціації туристичних агенцій Антон Рудич.

Читайте також: Туреччина тестуватиме туристів на коронавірус прямо в аеропортах

“Для початку, лайфхак сьогоднішнього дня – Росія відкриває авіасполучення з Туреччиною, відповідно, з 10 числа (серпня – ред.) полетять вони на курорти. Першого (серпня – ред.) – у Стамбул полетять, з 10-го полетять вже на курорти. Відповідно, за логікою речей, це повинно привести до більшої заповнюваності готелів і можливого підвищення цін на готелі, у зв’язку з підвищенням попиту і появи ще такої великої країни. Тож, тим, хто планує їхати до Туреччини, рекомендую потурбуватися цим вже зараз. Щоб отримати найкращі готелі та найкращі ціни”, – порадив Рудич.

За його словами, сам відпочинок у туристичних країнах не настільки змінився, щоб турист мав сам щось передбачити.

“Насправді, це передбачили і ці країни туристичні: Туреччина, Єгипет, – і авіакомпанії. Всі вони подбали про те, щоб відпочинок був максимально безпечним, і це демонструють, показують всім туристам. Тому, такого чогось кардинального робити не треба. Страховки зараз покривають “ковід”. Треба дивитися, звичайно, конкретну страховку, але там є зазвичай дві опції, і вони обидві нормальні. Крім того, припустимо, у Туреччині, програма, при якій, не дай Бог, якщо ви захворіли, виявили ознаки, – вас ізолюють в готелі, роблять все безкоштовно”, – розповів Рудич.

За його словами, у такому випадку турист два тижні живе в готелі безкоштовно, отримує лікування, йому переносять зворотний виліт, і фінансових витрат турист не несе. У готелі його годують і напувають, про це подбали приймальні сторони.

“Екскурсії проводитимуться з підвищеними заходами безпеки… Те, що ми бачили, коли були в Туреччині – в автобусах сидять через один – одна людина на сидіннях, якщо це, звичайно, не сім’я. Тобто, соціальна дистанція зроблена так, щоб зменшити ризик зараження потенційного”, – зауважив Рудич.

Крім того, він висловив упевненість в тому, що також будуть перевіряти соціальну дистанцію в місцях екскурсій і обмежувати кількість людей на об’єктах масового скупчення, точно так само, як воно обмежене у спортзалах, СПА, де, в залежності від обсягу, висять наклейки, на яких показується, скільки людина може одночасно займатися в залі та спортзалі.

Він також підкреслив, що з собою в поїздку не потрібно брати ніяких додаткових документів або медичну картку. Ніхто не буде їх питати.

При цьому, він рекомендує взяти з собою базовий набір:

паспорт;

телефон, на якому є гроші на рахунку і який працює в роумінгу;

страховку;

гроші у двох варіантах: готівкою і на банківській картці;

туристам з дітьми – дозвіл на вивезення дитини.

“Я сподіваюся, що буде відкриватися сполучення між країнами. Просто всі країни зацікавлені в тому, щоб їх кордон перетинали здорові люди. Будуть просто тестування проводитися частіше. Сподіваюся, воно буде дешевше. Ми ось зараз працюємо над тим, щоб здешевити тестування і спростити процедуру тестування, щоб це було на кожному розі. Як почистив зуби – пройшов тест, полетів до Туреччини”, – сказав Рудич.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com