Експерт пояснила, чому шкідливо відсипатися на вихідних

6.02.2022, 21:02
110886

Весь тиждень ми чекаємо вихідних і мріємо лише про одне: відключити будильник, щоб гарненько виспатися. Але насправді це може зробити згубний вплив на ваш режим сну, вважає експерт зі сну Стефані Ромішевскі.

Читайте також: Кількість виявлених COVID-хворих в Україні знизилась

“Надолужування” сну у вихідні часто тільки посилює погані цикли сну і може привести до безсоння”, – передає її слова Express.

Експерт зазначила, що дозволяти собі поспати довше час від часу – нормально, проте не варто перетворювати це на звичку.

“Коли ми довго лежимо, нашому мозку важко зрозуміти, коли потрібно відчувати сонливість, оскільки за його відчуттями у вас був “додатковий” сон, навіть якщо ви лягли спати пізніше і не виспалися”, – говорить Стефані.

Що стосується підтримки режиму, ви повинні підготуватися до сну, відповідним чином адаптувавши свій розпорядок – скоротивши час перед екраном телефону або телевізора приблизно на одну-дві години, перш ніж лягти спати.

Звична рутина життєво важлива, щоб “підтримувати синхронізацію циклів сну вашого тіла”, пояснив фахівець зі зміни поведінки доктор Рошан Мохідін.

Навіть якщо ви працюєте з дому і не витрачаєте час на дорогу, не варто лягати спати пізніше і проводити в ліжку більше часу, як би це не було заманливо.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com