Експерти назвали найкорисніший сон

1.02.2021, 20:35
93943

Взимку особливо важливо дотримуватися певного режиму сну, через те, що недосип сильно знижує захисну реакцію організму. Є нічний проміжок, який допоможе не тільки відновити сили, але й підвищити свій імунітет в холодну пору року.

Читайте також: Зубний біль: як полегшити його в домашніх умовах?

Як розповіла лікар-імунолог Ірина Кобцева у коментарі для Ivona, в зимовий час треба засипати якомога раніше і в ідеалі відхід до сну повинен бути не пізніше 22:00. Відповідно, ранковий підйом теж повинен бути раннім.

“Це пов’язано з тим, що світловий день впливає на активність гормонів, а вони своєю чергою мають вплив на всі системи організму, включаючи імунну. Тому людині важливо спати в той час, коли темно і прокидатися, коли світло. Це дозволить знизити рівень мелатоніну, який у денний час викликає слабкість”, – пояснила фахівець.

Вона додала, що пізніше засипання вкрай негативно позначається на здоров’ї людини й може спровокувати доступність для інфекційних захворювань.

“Коли людина не спить до глибокої ночі, його організм стресує, що впливає на захисні властивості. Люди, які повноцінно і правильно сплять – краще себе і відчувають і менш схильні до інфекційних захворювань”, – підкреслила лікар-імунолог.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com