Експерти назвали три способи захисту організму в сезон застуд

8.09.2021, 18:37
100532

Восени імунітет слабшає, тому йому потрібно більше джерел вітамінів і поживних речовин.

Фахівці назвали три способи захисту організму в сезон застуд, пише «Газета.ru».

Прогулянки по парку і пляшки з водою замість гирь

В першу чергу важливо не сидіти на місці. Восени потрібно часто гуляти, звичайна піша ходьба допоможе зміцнити організм. Лікар-дієтолог Олена Соломатіна радить гуляти по м’якій землі, а не по асфальту, тому що так буде менше навантаження на суглоби. Фахівець також зазначає, що гирі можна замінити пляшками з водою. Їх можна використовувати в якості інвентарю для зарядки і в якості підтримки водного балансу. Лікар загальної практики Ірина Добрецова рекомендує приділяти прогулянкам не менше 20 хвилин в день.

Читайте також: Чому небезпечно стрибати на батуті

Різнокольорові овочі та фрукти і щільний сніданок

Сезонні продукти стануть відмінним джерелом вітамінів і корисних речовин. Соломатіна наголошує на важливості макро і мікроелементів в овочах і фруктах, вирощених не в теплицях. За словами експерта, зараз краще приділити увагу різнобарвним овочам, адже кожен з них по-своєму корисний. Дієтолог уточнює, що, наприклад, в зелені міститься хлорофіл, який має бактерицидну дію. Все жовто-помаранчеві – це бета-каротин, попередник вітаміну А. Він сприяє оновленню шкіри і захищає імунітет від вірусів. Фіолетові овочі і фрукти багаті на поліфеноли і антіціонідамі, які пригнічують патогенну мікрофлору в організмі.

Добрецова, в свою чергу, радить обов’язково щільно снідати, так організм буде менше замерзати.

Женьшень і муміє

Лікар-дієтолог, консультант цифрового медичного сервісу «Доктор поруч» Олександр Андрєєв радить приймати вітаміни, але, перш ніж почати це робити, він рекомендує проконсультуватися з лікарем. Також він зазначає, що для підвищення стійкості організму до температурних перепадів, кисневого голодування, стресів, для захисту нервової системи важливо приймати препарати з вмістом женьшеню, елеутерококу, витяжку з пантів північного оленя, бджолиного маточного молочка і муміє.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com