Експерти розповіли, чи потрібно буде вакцинуватися проти коронавірусу повторно

16.05.2021, 17:06
96947

У Німеччині заявили про високу ймовірність того, що жителям їхньої країни і не лише доведеться зробити повторне щеплення проти коронавірусу. До того ж найпізніше – у 2022 році.

Читайте також: В Україні оновили карантинні зони

Такого висновку дійшли німецькі експерти Постійної комісії з вакцинації (STIKO), повідомляє Aerzte Zeitung. Хоча щоденна кількість заражень COVID-19 у країні зменшується.

“Вірус не піде від нас. Тому нинішні щеплення будуть не останніми. Треба бути готовими до того, що в майбутньому році, можливо, всім нам доведеться освіжити щеплення”, – сказав голова комісії Томас Мертенс в інтерв’ю одному з місцевих видань.

Зі свого боку експерт Соціал-демократичної партії Німеччини з питань охорони здоров’я, колишній епідеміолог Карл Лаутербах вказав, мовляв, імунний захист після щеплення тримається лише пів року. Тому деяким німцям, запевнив він, доведеться проходити повторну вакцинацію вже восени.

Водночас він уточнив, що якщо в країні почнуть поширюватися варіанти коронавірусу, проти яких наявні вакцини будуть малоефективні, почати робити повторні щеплення вдосконаленими препаратами потрібно буде ще раніше.

Дані щодо вакцинації в Німеччині

За даними Інституту імені Роберта Коха, в Німеччині добовий приріст заражень COVID-19 становить 8500 випадків, що більш ніж на 4000 менше, ніж тиждень тому. Однак фахівці враховують вихідні дні, коли менше людей звертаються до лікарів, а статистику надають із запізненням. За останні 7 днів у розрахунку на 100 тисяч жителів у країні підтвердили 83,1 зараження.

Всього з початку пандемії в Німеччині з населенням приблизно 84 мільйони осіб виявлено майже 3,6 млн інфікувань. Загальна кількість летальних випадків зросла до 86 669, а вилікувалося понад 3,2 млн осіб.

Коронавірус у Німеччині
Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com