Екстремальний холод на Заході США

30.01.2019, 15:33
9731

На жителів США очікує справжній “льодовиковий період”. Національний Гідрометцентр (NWS) попередив про аномальне зниження температури до мінус 45 градусів за Цельсієм.

Читайте також: Фахівець розповів, як пережити зміну погоди

На Сполучені Штати насувається арктичний циклон. Як повідомляє офіс NWS в Міннеаполісі, “це дуже небезпечні природні умови, які можуть призвести до обмороження на незахищеній шкірі менш ніж за п’ять хвилин”. Сили цього циклону відчують близько 212 мільйонів жителів.

У середу більше 2700 польотів було скасовано через холод у різних аеропортах, повідомляє CNN. Особливо страждає Чикаго. Метрополіс в штаті Іллінойс був описаний як “епіцентр” холоду – тут очікується рекордних для цієї місцевості мінус 32 градуси за Цельсієм.

Холод перешкоджає роботі пошти. Багато шкіл та університеті тимчасово закриті.

Жертвами стихійного холоду стали вже дві людини.

У Іллінойсі губернатор Дж. Б. Прітцкер зробив повідомлення до громадян. “Похолодання, яке тримається від вівторка принесе нам такі температури, яких ми раніше не бачили, створюючи при цьому серйозну загрозу здоров’ю людей в усьому штаті”.

Губернатор штату Вісконсін Тоні Еверс також попередив про катастрофу та рекомендував людям уникати “глибоких вдихів і говорити якомога менше”.

За повідомленням “Windchill”, фактична температура, яка відчувається, лежить набагато нижче від тої, яку показує термометр. Тому вже у наступний вівторок у США розрахована температура складе до мінус 49 градусів за Цельсієм.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com