Епіфаній вірить в нормалізацію відносин між Україною та Росією

23.01.2019, 16:46
8700

В Україні залишаться парафії, які підпорядковуватимуться Російській Православній Церкві, і вони будуть існувати на рівних правах з парафіями Православної церкви України.

Читайте також: Епіфаній розповів, чи будуть захоплюватись храми УПЦ МП

Про це заявив предстоятель Православної церкви України Епіфанійв інтерв’ю для грецького видання “TaNea”.

Митрополит впевненний, що Москва буде надалі робити все, аби посіяти розбрат серед віруючих українців.

“РПЦ буде протистояти. Вона це робила, робить і буде робити. Окрім її намагань переконати інші Церкви не визнавати українську, Москва намагається посіяти розбрат серед віруючих українців. Ми вже чули від російської сторони, що, мовляв, якщо Томос Автокефалії буде наданий, то буде значний супротив, проллється кров. Втім, до цього часу ми бачимо цілком мирний процес приєднання парафій в Україні до нової Церкви, і ми докладемо всіх зусиль, щоб він так тривав і надалі”, – сказав пресдтоятель ПЦУ.

Він вважає, що в майбутньому між Елладською Православною Церквою і Православною Церквою України будуть добрі і продуктивні відносини.

В Україні буде певна кількість парафій, які будуть підпорядковані Російській Православній Церкві. Це логічно і ми не маємо жодних заперечень проти цього. РПЦ може піклуватися про своїх віруючих на території України. Ті, хто вирішить залишитися в російській церкві, не повинні відчувати жодного виду тиску. Ці парафії повинні мати рівні права з тими, що належать до ПЦУ. І поступово, я вважаю, наші відносини будуть нормалізовані, наші народи відновлять дружбу, добрі і мирні стосунки, – зазначив Епіфаній.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com