Ердоган вкотре запропонував Путіну організувати переговори з Зеленським

6.08.2022, 18:07
125209

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган запропонував російському диктатору Володимиру Путіну організувати переговори з українським лідером Володимиром Зеленським.

Читайте також: Північна Македонія передала Україні літаки Су-25, які купила ж в України 2001 року – ЗМІ

Відповідну пропозицію Ердоган озвучив Путіну під час свого візиту до Сочі.

Про це пише CNN Turk.

“Я ще раз нагадав Путіну, що ми можемо провести його зустріч із Зеленським. Ми продовжуватимемо розвивати наш діалог з нашим чорноморським сусідом, Росією, у всіх сферах, щоб сприяти регіональному та глобальному миру“, – сказав Ердоган.

Турецький лідер сподівається перетворити угоду про експорт українського зерна на поштовх до відновлення переговорів у Стамбулі.

“Ми є свідками позитивних відбитків нашого діалогу з Росією на Кавказі, в Сирії та в Україні. Ініціатива експорту українського зерна через Чорне море є останнім світовим прикладом цього. Зараз важлива якісна реалізація плану та перетворення позитивної атмосфери на конкретні кроки до повернення до переговорів у Стамбулі”, – сказав Ердоган.

При цьому президент Туреччини вважає, що у війні в Україні “не буде переможця” – конфлікт буде врегульований за столом переговорів.

“Я від початку наголошую, що переможця у війні в Україні не буде. Незважаючи на труднощі на місцях, я також твердо вірю, що криза буде вирішена за столом переговорів”, – заявив турецький лідер.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com