Естонія планує закривати пункт пропуску з Росією

29.04.2024, 12:02
158075

Міністерство фінансів Естонії планує закривати КПП “Койдули” вночі, оскільки останнім часом нічний прикордонний рух зменшився, а робота КПП лише вдень допоможе заощадити. Однак це означатиме зменшення податкових надходжень для муніципалітету.

Читайте також: У Німеччині росіянин зарізав двох українських військових: деталі трагедії від МЗС

Про це пише Еrr.

Якщо кілька тижнів тому уряд вирішив закрити вночі прикордонний пункт “Нарва”, то тепер така ж пропозиція надійшла до уряду щодо прикордонного переходу «Койдула», сказав міністр фінансів Март Вирклаєв.

“Наразі, окрім Нарви, яка закрита вночі, ми також говоримо про закриття прикордонного переходу Койдула вночі. На це є дві причини: по-перше, краще виконання санкцій – транспорту там теж стало менше, і нам не доводиться відкривати кордон з Росією, і, звичайно, є певна економія, оскільки закриття тільки в нічний час, то економія невелика, але будь-яка економія вітається”, – сказав Вирклаєв.

Однак економія для міністерства означала б зменшення податкових надходжень для місцевого муніципалітету Сетомаа. Муніципалітет прокоментував, що нічне закриття прикордонного переходу Койдула впливає на повсякденну роботу росіян з естонським громадянством у компаніях, що працюють уздовж кордону.

“У нас дійсно багато людей щодня їздять на роботу в муніципалітет та в інші частини Південної Естонії, і для них важливий ранковий і пізній вечірній час перетину”, – сказав голова муніципалітету Сетомаа Рауль Кудре.

“Наприклад, у санаторії “Вярська” позмінна робота – ти перетинаєш кордон відносно пізно ввечері, а на роботу треба бути рано вранці, тобто в будь-якому випадку ці години роботи на кордоні повинні бути гарантовані. Немає інформації про те, як довго буде закритий кордон або о котрій годині, у будь-якому випадку має бути гарантовано ранній ранковий перетин і вечірній виїзд”, – сказав Кудре.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com