Естонсько-фінський спільний газопровід Balticconnector перекрили через витік

8.10.2023, 14:18
147934

Фінський державний оператор газотранспортної системи Gasgrid Finland у неділю повідомив про перекриття газогону Balticconnector між Естонією та Фінляндією через підозру в можливому витоку газу.

Читайте також: Скільки потрібно буде платити за газ у жовтні: названі тарифи

Про це йдеться в повідомленні Gasgrid Finland.

Компанія зазначила, що в ніч проти неділі разом із естонським оператором газотранспортної системи Elering помітила “незвичайне падіння тиску” в морському газопроводі між двома країнами.

“На основі спостережень виникла підозра, що морський газопровід між Фінляндією та Естонією містить витік. Наразі клапани на морському газопроводі закриті й, таким чином, витік зупинено”, – зазначила Gasgrid Finland.

Газотранспортні оператори Фінляндії та Естонії почали розслідування, а на час перекриття газогону поставки забезпечуються через плавучий термінал скрапленого природного газу Інкоо.

Нагадаємо, естонсько-фінський спільний газопровід Balticconnector відкрили у грудні 2019 року. Довжина підводної частини Balticconnector від естонського портового міста Палдіскі до фінського Інкоо становить 77 км. Наземна частина займає 55 км в Естонії і 21 км у Фінляндії.

Мета Balticconnector полягала в забезпеченні транспортування газу між Фінляндією, Естонією і Латвією без додаткових витрат й зменшення залежності місцевих ринків від російського “Газпрому”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com