Фабрика Roshen у Липецьку, про закриття якої заявив Порошенко, продовжує виплачувати податки в РФ – ЗМІ

12.04.2019, 17:12
20643

Непрацююча ліпецька філія кондитерської фабрики Roshen, що належить Президенту Петру Порошенку, змушена виплачувати податки в бюджет Росії.

Читайте також: Липецьку фабрику Roshen залишили під арештом

Про це йдеться в журналістському розслідуванні видання “Настоящее время”.

Зокрема журналісти з’ясували, що сама фабрика зараз законсервована. Проте, за словами директора Roshen Олега Москалевського, корпорація як і раніше сплачує податки в російський бюджет.

“У Росії є податок на нерухомість. І його не можна уникнути. Якщо ви не сплачуєте – вас оголошують банкрутом”, – стверджує Москалевський.

Цю інформацію підтвердила і бухгалтер липецької фабрики Тетяна Пожидаєва.

“Звіти ніхто не відміняв”, – додала бухгалтер.

Також повідомляється, що в 2017 році збиток Roshen у Ліпецьку склав понад 311 мільйонів рублів (4,5 мільйона доларів). Головний офіс корпорації зупинив фінансування компанії. Крім того, майно липецького Roshen заарештовано через претензії податківців. У СК РФ стверджують, що в 2012 році компанія протизаконним чином не сплатила податок на додану вартість на суму в 180 мільйонів рублів під час будівництва другої кондитерської майданчика. У слідстві також вважають, що вартість об’єкта була необґрунтовано завищена, а в податкові органи представили недостовірні документи. Втім, в Roshen кажуть про виплату збитку в розмірі 181 мільйона рублів ще в 2016 році.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com