Facebook заборонив поширювати в Україні передвиборчу рекламу, виготовлену за кордоном

5.03.2019, 15:32
14916

Facebook заборонив розміщувати у себе рекламу перед виборами в Україні, яку виготовили іноземні фірми. Така заборона також стосується виборчих кампаній в Індонезії і Нігерії.

Читайте також: Facebook встановить жорсткіший контроль політичної реклами в Україні

New York Times повідомив, що соціальна мережа Facebook заборонила перед виборами в Україні розміщувати політичну рекламу , виготовлену за кордоном. Керівництво програми сподівається, що це допоможе розвіяти занепокоєння про те, що платформу використовують для маніпуляції поведінкою виборців.

Facebook, а також інші інтернет-компанії, мусили бути конфронтованими з перевірками щодо того, як вони поводяться з приватними даними користувачів. Соцмережі часто отримують шквал критики через те, що не перешкоджають зловісним групам вплинути на виборчі кампанії. Зокрема, що Росія використовує Facebook для того, щоб збирати приватні дані і поширювати платну рекламу для впливу на хід виборчих кампаній. Саме це Москва зробила в 2016 році в США і під час референдуму про вихід з Євросоюзу у Великій Британії.

У Facebook пояснили, що використовують змішане автоматизоване і людське втручання, щоб виявити профінансовану з-за кордону рекламу під час виборів. Зокрема, зауважується, що обмеження стосується будь-якої реклами, рекламодавець якої базується за межами України, і “якщо в ній йдеться про політиків, політичні партії чи вона заохочує чи стримує голосування”, передає “Уніан”

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com