Facebook звинуватив українських програмістів в зломі 60 тисяч браузерів через тести в соцмережі

9.03.2019, 14:50
15562

Компанія Facebook звинувачує київських програмістів в тому, що вони незаконно збирали дані і використовували їх для поширення реклами. Про це з посиланням на судовий позов пише The Daily Beast.

Читайте також: #читаємо_Шевченка: кандидат у президенти запустив флешмоб до 205-річчя Кобзаря

Так, згідно з позовом від Facebook кияни Андрій Горбачов і Гліб Случевский, співробітники української компанії Web Sun Group, протягом 2017-2018 років використовували онлайн-вікторини, щоб змусити більше 60 тисяч користувачів Facebook встановити шкідливі розширення браузера, які збирали дані їх профілів і списки друзів на офшорних серверах. Після того як жертви програмістів заходили з браузерів з такими розширеннями, вони бачили накладену розробниками-зловмисниками рекламу на стрічці новин Facebook.

Уточнюється, що схема, в першу чергу, була орієнтована на російськомовних жертв. Програмісти діяли за допомогою тестів ″Supertest″, ″FQuiz″, ″Megatest″ і ″Pechenka″. Facebook заявляє про 63 000 зламаних браузерів і оцінює збиток в 75 000 доларів.

Компанія пред’являє позов київським підприємцям за передбачувані порушення каліфорнійського і федерального закону про боротьбу зі зломом, а також за шахрайство і порушення умов обслуговування Facebook.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com