Фахівці довели, що аджика не лише “пекуча”, а й корисна

27.02.2021, 15:30
94995

Аджика – це кавказька приправа. Вона являє собою суміш часнику, червоного перцю, пряних трав, а також солі. Як стверджують експерти, подібний набір не тільки додасть страві «пекучість», але і принесе користь здоров’ю, – повідомляють Новини Здоров’я.

Читайте також: Які продукти покращують циркуляцію крові

Для початку фахівці нагадали, як правильно вибирати продукт. Вони підкреслили в ефірі телеканалу “ТВ Центр“, що аджика не повинна бути занадто рідкою. Підсохлу приправу можна в деяких випадках розбавити окропом, додали експерти.

Також, за їхніми словами, традиційний колір приправи червоний. Якщо в складі продукту вказані соняшникова олія і томатна паста, то це не аджика, зауважили фахівці. Крім цього, в оригінальному рецепті немає і помідорів.

Чим же корисна приправа?

– в аджиці багато вітаміну С, який захищає організм від авітамінозу.

– Вітамін А, в свою чергу, допомагає в боротьбі з раннім старінням, а також погіршенням зору, серцево-судинними хворобами і онкологією. Більш того, ця речовина необхідно при виробленні сперми і розвитку яйцеклітин.

– Капсаїцин, що міститься в червоному перці, сприяє профілактиці захворювань серця і судин. Це довели вчені з Університету Вермонта, проаналізувавши дані дослідження за участю 16 тис. осіб.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com