Фахівці довели, що аджика не лише “пекуча”, а й корисна
Аджика – це кавказька приправа. Вона являє собою суміш часнику, червоного перцю, пряних трав, а також солі. Як стверджують експерти, подібний набір не тільки додасть страві «пекучість», але і принесе користь здоров’ю, – повідомляють Новини Здоров’я.
Читайте також: Які продукти покращують циркуляцію крові
Для початку фахівці нагадали, як правильно вибирати продукт. Вони підкреслили в ефірі телеканалу “ТВ Центр“, що аджика не повинна бути занадто рідкою. Підсохлу приправу можна в деяких випадках розбавити окропом, додали експерти.
Також, за їхніми словами, традиційний колір приправи червоний. Якщо в складі продукту вказані соняшникова олія і томатна паста, то це не аджика, зауважили фахівці. Крім цього, в оригінальному рецепті немає і помідорів.
Чим же корисна приправа?
– в аджиці багато вітаміну С, який захищає організм від авітамінозу.
– Вітамін А, в свою чергу, допомагає в боротьбі з раннім старінням, а також погіршенням зору, серцево-судинними хворобами і онкологією. Більш того, ця речовина необхідно при виробленні сперми і розвитку яйцеклітин.
– Капсаїцин, що міститься в червоному перці, сприяє профілактиці захворювань серця і судин. Це довели вчені з Університету Вермонта, проаналізувавши дані дослідження за участю 16 тис. осіб.
Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook, Telegram та Instagram
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)