Філарет відкликав свій підпис у постанові про ліквідацію УПЦ КП

10.01.2020, 17:49
59386

Почесний патріарх Філарет заявив про відкликання свого підпису під постановою Помісного собору Української православної церкви, яким ліквідували Київський патріархат, говориться в прес-центрі КП.

Читайте також: Епіфаній заявив, що Філарет став “рукою Кремля”

Філарет просить вважати свій підпис недійсним. У заяві словосполучення Помісний собор від 15 грудня 2018 вживається з приставкою “так званий”.

″Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет відкликав свій підпис під постановою так званого Помісного собору Української православної церкви Київського патріархату від 15 грудня 2018 року. На цю постанову посилаються чиновники міністерства культури України, які відмовляються здійснити державну реєстрацію постанови Помісного собору Української православної церкви Київського патріархату від 20 червня 2019 року… через це патріарх Філарет повідомив міністру культури Володимиру Бородянському про відкликання свого підпису під постановою від 15 грудня 2018 року″, – йдеться в заяві.

Повідомляється, що всі спроби зареєструвати УПЦ КП не були задоволені.

Як відомо, Філарет наполягає, що УПЦ КП досі існує. На початку травня 2019 року з’ясувалося, що патріарх продовжує користуватися офіційними бланками Київського патріархату, видає від імені цієї структури ордена і медалі, публікує від імені Київського патріархату розпорядження і вимагає їхнього виконання від єпископів і священиків новоствореної ПЦУ.

24 травня на синоді Православної церкви України Філарета намагалися переконати, що УПЦ КП більше не існує, але не змогли цього зробити.

У грудні 2019 року почесний патріарх Філарет заявив, що Томос від Вселенського патріарха на створення української автокефальної помісної церкви не справжній і ставить українську церкву в залежність від Константинополя.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com