Філарет вимагає від Вселенського патріарха Варфоломія новий Томос

13.03.2021, 17:11
95430

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет вимагає від Вселенського патріарха Варфоломія новий Томос — про надання Українській Православній Церкві статусу Патріархату, – передають #Букви.

Читайте також: Філарет закликав парафіян захистити Київську патріархію і його самого як патріарха (відео)

Заяву опубліковано на сайті Української православної церкви Київського патріархату.

Днями стало відомо. що Вселенський патріарх Варфоломій цьогоріч відвідає Україну. В УПЦ КП переконані, що цей візит має бути “наповнений справжньою історичною місією та вагою”. Там закликають Варфоломія надати УПЦ Томос.

“Хочу запевнити, що єпископат, духовенство та віряни Української Православної Церкви Київського Патріархату з радістю вкотре вітатимуть як гостя Його Всесвятість Патріарха Варфоломія на українській землі у разі, якщо він під час свого візиту вручить Томос про надання Українській Православній Церкві статусу Патріархату. Це буде довгоочікуваним актом справедливості щодо побожного українського народу та забезпечить реальну автокефалію нашої Церкви, адже, як відомо, саме Патріархат не може бути у складі Патріархату, а митрополія – може”, — заявив Філарет.

Філарет також звернувся до президента Володимира Зеленського та представників влади з прохання напередодні візиту Варфоломія порушити питання щодо надання ним нового Томосу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com