Філарет заговорив про об’єднання УПЦ та УГКЦ

18.11.2020, 16:32
89435

Почесний патріарх Православної церкви України (ПЦУ), патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет виключає об’єднання УПЦ з Українською Греко-католицькою церквою.

Читайте також: “Моя церква”: ПЦУ створить додаток для смартфонів

Про це він сказав в інтерв’ю Українським Новинам.

“Об’єднання Греко-католицької церкви в нинішніх умовах неможливо. Чому? Тому що греко-католицька церква – це католицька церква і главою цієї церкви є Папа Римський і без нього вона не може об’єднатися з православною церквою. тому що якщо вона об’єднається, то вона стане православною. Або ми станемо католиками. Але ми католиками ніколи не станемо, тому що 400 років боротьби, коли не було незалежної держави, не зламали православних. Ви думаєте, що тепер, коли у нас є держава, Греко-католицька церква переможе православну церкву? Ніколи”, – вважає Патріарх.

При цьому він відзначив хороші відносини з католиками.

“У нас є спільне завдання – захист незалежної української держави. і не тільки це, але і християнські цінності”, – підкреслив Філарет.

Нагадаємо, раніше Почесний патріарх Філарет заявив, що в Україні немає єдиної помісної православної церкви та висловив надію на появу Єдиної української православної церкви в майбутньому.

Крім того, Філарет зазначив, що створення Української православної церкви Київського патріархату є головним досягненням його життя.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com