Фінляндія знову очолила рейтинг найщасливіших країн світу. Яке місце посіла Україна

18.03.2022, 13:22
114878

Щороку підрозділ ООН з пошуку рішень для стабільного розвитку (United Nations Sustainable Development Solutions Network) публікує рейтинг найщасливіших країн світу.

Читайте також: Російська армія обстріляла “Градами” Сєвєродонецьк: двоє загиблих

І Фінляндія вже п’ятий рік поспіль очолює цей список. Дані базуються на опитуваннях людей у приблизно 150 країнах. Про це пише CNN.

Для визначення рівня щастя до уваги беруться такі чинники: ВВП на душу населення, тривалість життя, щедрість, соціальну підтримку, а також свободу і корупцію в частині впливу на ухвалення важливих рішень.

Фінляндія та її сусіди Данія, Норвегія, Швеція та Ісландія дуже добре оцінюють ключові показники, які використовує ООН при опитуванні.

Данія займає 2-е місце в рейтингу, за нею йде Ісландія на 3-му місці. Швеція та Норвегія займають сьоме та восьме місце відповідно. Нова Зеландія замикає десятку найкращих.

До двадцятки увійшли також Канада, США та Велика Британія.

“Для молоді задоволеність життям знизилась, а для тих, кому за 60, вона зросла – без загальних змін”, – йдеться у звіті.

У звіті також йдеться про Україну. За оцінками, ООН, через війну, яку Росія з 24 лютого розпочала в Україні, українці стали ще згуртованішими.

Однак опитування, на основі яких було засновано цьогорічний рейтинг, були проведені задовго до вторгнення Росії. Україна займає 98 місце у списку.

“Їхнє серце атакують, тож вони отримають певний ефект більшого об’єднання, але, якою ціною”, – говорять в ООН.

Війна в Україні також впливає на рейтинг щастя в інших країнах.

«Можливо, деякі люди, які щодня бачать, що може зробити війна із життям людей, хоча вони не мають нічого спільного з війною і не хочуть мати нічого спільного з війною, можуть змусити їх відчути себе щасливими, що їх немає, або співчуття до людей, які там перебувають”.

Найщасливіші країни світу:

1. Фінляндія
2. Данія
3. Ісландія
4. Швейцарія
5. Нідерланди
6. Люксембург
7. Швеція
8. Норвегія
9. Ізраїль
10. Нова Зеландія

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com