Фізична активність сприяє довголіттю

24.01.2021, 17:00
93540

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), серцево-судинні захворювання – головна причина передчасної смерті в усьому світі.

Читайте також: Не кава: вчені назвали незвичайний спосіб повернути бадьорість та настрій

Вони щорічно забирають близько 18 млн життів. Небезпеку становлять ішемічна хвороба серця, цереброваскулярні захворювання, ревматичні хвороби серця та інші стани.

Про це повідомляють Новини Здоров’я

Лікарі давно знають, що знизити ризик серцево-судинних захворювань і досягти довголіття можна за допомогою регулярних фізичних вправ. Нове дослідження Оксфордського університету встановило зв’язок між інтенсивністю занять фізкультурою і спортом і ризиком серцево-судинних захворювань.

Дослідники протягом 5 років фіксували дані про фізичну активність більш ніж 50 тис. учасників експерименту за допомогою носяться на зап’ясті датчиків. Вони виявили, що фізична активність не тільки пов’язана з більш низьким ризиком розвитку серцево-судинних захворювань, але і найбільша користь спостерігається у тих, хто веде активний спосіб життя на найвищому рівні.

Виявилося, що чим вищі фізичні навантаження, тим нижчий ризик серцево-судинних захворювань. Вчені не знайшли порогу, при якому ефекти фізичних вправ перестали б покращувати здоров’я серцево-судинної системи. У випробовуваних з максимальною фізичною активністю ризик серцево-судинних захворювань знизився на 63%.

Вчені зробили в дослідженні поправку на прихильність здоровому способу життя, відсутність або наявність шкідливих звичок та інші фактори. Навіть після всіх коригувань зв’язок між рівнем фізичної активності і ризиком серцево-судинних захворювань виявився яскраво вираженим. При цьому у жінок корисний ефект від занять спортом виявився вищим.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com