Франція та група інших країн ЄС наполягають на обмеженні українського імпорту

27.03.2024, 14:32
156402

Франція та група інших країн Євросоюзу наполягають на посиленні обмежень на імпорт харчових продуктів з України, щоб запобігти дестабілізації сільськогосподарських ринків Євросоюзу, повідомляє Reuters.

Читайте також: Яке українське місто планує відібрати Путін: джерела у Кремлі “злили” плани диктатора

Зазначається, що члени ЄС обговорюють, як надати Україні ще один рік продовження безмитного доступу до її ринків, а також заспокоїти фермерів, які місяцями протестували проти екологічних правил ЄС і дешевого імпорту.

За словами міністра сільського господарства Франції Марка Фено, дестабілізовані ринки можуть послабити громадську підтримку Києва, що не буде в інтересах ні ЄС, ні українців.

Зазначається, що Єврокомісія запропонувала призупинити дію мит на українську сільськогосподарську продукцію ще на рік до червня 2025 року з новим “екстреним гальмом” для м’яса птиці, яєць та цукру, що призведе до запровадження тарифів, якщо імпорт перевищить середній рівень 2022 і 2023 років. Також до списку додали овес, кукурудзу, крупи та мед.

Міністр сільського господарства Франції відмітив, що пшеницю також слід включити, і наполягав на тому, що “гальмівний поріг” має бути середнім показником за 2021-2023 роки. Це включатиме рік перед повномасштабного вторгнення Росії, коли український експорт до ЄС був обмежений тарифами та квотами.

Міністр сільського господарства Бельгії Девід Кларінваль, який півроку головує в ЄС, відмітив, що очікує, що рішення буде знайдено найближчими днями, не уточнюючи, що дане  рішення за собою передбачає.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com